Sobre la Lliga

Missió

Som una associació sense ànim de lucre, legalment constituïda al 1979 i declarada entitat d’utilitat pública.   

El nostre refugi d’animals abandonats i perduts (gats i gossos) està situat a la Ctra. de Caldes, km 24,2 de Sabadell i està inscrit en el registre de nuclis zoològics.

Durant l’estada dels animals al refugi, mentre no els adopten, són tractats en les millors condicions possibles, tenint cura del seu estat de salut, la seva neteja i la seva alimentació i intentant aconseguir-los una nova llar.

Visió

$

Aconseguir les millors condicions de vida per als habitants, gats i gossos, del nostre refugi, incrementant-ne les adopcions.

$

Fomentar el respecte i el bon tracte als animals.

$

Vetllar per la seva protecció i defensa.

$

Promoure la identificació amb microxip i l’esterilització dels animals de companyia per controlar la natalitat i prevenir així l’abandonament massiu.

$

Conscienciar la ciutadania sobre l’educació dels animals, la tinença responsable i el problema de l’abandonament, així com promoure l’adopció com a alternativa a la compra.

Valors

L’activitat de la Protectora es basa en aquests valors principals:

$

Responsabilitat

$

Compromís

$

Respecte

$

Tolerància i empatia

$

Esforç

$

Col·laboració

$

Sensibilitat

$

Servei

$

Voluntat

Recursos econòmics

La Lliga Protectora d’Animals de Sabadell és una associació privada sense ànim de lucre declarada entitat d’utilitat pública.

Per portar a terme les seves activitats es finança amb:

1. Les quotes dels socis i padrins.

2. Llegats i donacions.

3. El contracte amb l’Ajuntament de Sabadell, des de l’any 1981, per a la recollida, custòdia i adopció d’animals abandonats.

4. El contracte amb l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, per a la recollida, custòdia i adopció de gossos abandonats.

Equip humà

Junta directiva

Presidenta:
Adela Gràcia

Vicepresident:
Lluis Pont

Tresorera:
Bienve González

Secretària:
Emma Bosch

Vocals:
Mònica Jordà
Alex Cobos
Esmeralda Salazar
Nina Márquez
Maribel Ruiz

Treballadors/es

Un total d’11 treballadors i treballadores repartits entre les següents àrees:

Equip veterinari

Equip manteniment

Gestió i administració

Adopcions

Educadora canina

Col.laboradors/es

952 socis

195 padrins

62 minisocis

Més de 120 voluntaris

20 voluntaris puntuals

4 coordinadores de voluntaris

Història i instal·lacions

L’any 1962, amb l’aprovació del patronat local de la ciutat, es va crear a Sabadell un refugi d’animals de companyia. No tenia cap altra ajuda que la bona voluntat i les escasses aportacions econòmiques d’un nombre reduït de persones. 

A mesura que passaven els anys, es va incrementar vertiginosament el nombre d’animals abandonats recollits, de manera que, el 1979, un grup de persones van decidir constituir-se formalment com a associació i buscar un lloc més idoni per allotjar i custodiar els animals abandonats, als afores de la ciutat de Sabadell, concretament davant del santuari de la Salut, on està situat actualment.

Des de llavors, les instal·lacions s’han anat adequant i reformant per adaptar-se a les diferents necessitats que, al llarg de la seva existència, han anat sorgint. Intentem oferir les millors condicions de vida als aproximadament 900 gossos i gats perduts i abandonats que cada any entren a les instal·lacions. Els darrers deu anys, aquestes xifres gairebé no han variat.

Des de 2004, any en que es va formalitzar l’equip de voluntariat, amb una coordinació i gestió d’aquest ha permès formar diferents equips de treball portant tasques concretes, tant dins com fora del refugi de la Protectora. Tenint en compte que la Protectora es manté gràcies a la tasca desinteressada que fan els voluntaris, persones amants dels animals que els dediquen una part del seu temps.

Per a tots ells, provem de trobar-los noves famílies, tot i que, malauradament, hi ha un gran nombre d’animals que passen tota la vida a la protectora. Per l’edat, l’aspecte, el caràcter, la mida o perquè són invisibles. A les nostres instal·lacions, actualment resideixen uns 270 animals (120 gossos i 150 gats), per als quals busquem famílies per tal de donar-los una segona oportunitat.