Programes

Programa educatiu

Els animals abandonats i la Protectora

Des del curs 2007-2008 presentem als centres educatius de Sabadell i rodalies el nostre programa educatiu per tal d’animar-los a incloure’l a l’agenda de les activitats programades dirigides al seu alumnat.

Segons l’últim estudi de la Fundació Affinity (2020), van arribar a les protectores 286.000 gossos i gats. El nostre refugi fa més de 10 anys registra cada any l’entrada de 800 a 1000 animals.

Les respostes des de les protectores i associacions d’animals, i en concret des de la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell, passen per proposar i aplicar diferents estratègies: mesures de caràcter sanitari (com ara l’esterilització), promoció de l’adopció i programes d’apadrinament, així com el foment de la conscienciació del problema a la ciutadania i l’educació en valors als més petits i a la població en general, com a forma de prevenció i actuació.

Creiem que cal crear i difondre una cultura de respecte i consideració envers els drets dels animals, el que  suposa educar en valors. I un dels principals motors d’actuació és la difusió d’un missatge de tinença responsable, fent un èmfasi especial en la problemàtica de l’abandonament i el maltractament, el que suposa conscienciar.

Tot seguit us facilitem el díptic del programa, en què es detalla els alumnes a què es destina, què s’hi fa, quin dia i en quins horaris, etc.

Dades de contacte

A través del correu electrònic: programa.educatiu@protectorasabadell.org

Programa mans i potes

Visites a centres per a persones amb discapacitats

El programa Mans i  Potes és un programa que va sorgir el 2012 i que consisteix a fer visites regulars amb gossos de la protectora a centres on conviuen persones amb alguna discapacitat, tant física com psíquica. Aquestes visites tenen una doble finalitat: d’una banda, que els usuaris interactuïn amb els gossos i puguin obtenir beneficis d’aquesta interacció i, de l’altra, millorar la socialització i visibilitat dels gossos que formen part del nostre equip.

A canvi del nostre servei, demanem al centre que apadrini un dels animals que participen en les sessions per així col·laborar en la manutenció d’aquests.

En aquests moments, estem fent dos tipus de sessions:

$

Visites periòdiques als centres. Tenen una duració aproximada d’una hora i la regularitat se sol pactar amb el centre segons el seu interès i la nostra disponibilitat. Es fan activitats conjuntes amb els usuaris i els gossos dirigides pels nostres voluntaris de la protectora i amb la col·laboració dels monitors dels centres.

$

Passejades conjuntes dels usuaris amb els gossos per zones verdes dels voltants de Sabadell.

Les activitats que oferim actualment són aquestes, però estem oberts a valorar qualsevol tipus d’activitat, sempre depenent de la disponibilitat dels nostres voluntaris.

Dades de contacte

A través del correu electrònic: protectora@protectorasabadell.org