ÈXIT ROTUND DEL PROGRAMA ESCOLES

11/03/2009 | Notícies Históric

Col·legi Servator: experiència pilot

Els joves, un grup de 30 alumnes de 2n d’ESO que estudien al Col·legi Servator, ubicat a la Creu Alta de Sabadell, es van mostrar molt i molt interessats per la tasca que fa la protectora i pels animals que passen per les seves instal·lacions, tant pels que s’abandonen com pels que s’adopten, així com pels que encara viuen al refugi. Es va establir un diàleg en el qual van explicar si tenien o no animals, i en aquest apartat va ser quan fins i tot un d’ells va comentar, per satisfacció dels membres de l’entitat, que a casa seva havien decidit adoptar una gossa de la protectora i que n’estaven força contents perquè s’havia adaptat molt bé tot i tenir uns 2 anys en el moment de l’adopció. En general, els estudiants van estar molt atents, van fer moltes preguntes i van participar molt activament en la sessió. Ara els hi tocarà visitar els terrenys on els animals viuen i se’ls veia superanimats davant la idea.

 

Primer xerrada i després visita


Tenint com a referent l’educació en valors i, en concret l’educació per la ciutadania i els drets humans, l’activitat ha estat ideada en forma de dues sessions. Una primera consta d’una xerrada informativa a l’escola on es fa referència a la tasca que fa la lliga i compta amb suport audiovisual. Una segona sessió té una vessant més pràctica i consta d’una visita a les instal·lacions que té la protectora al terme municipal de la ciutat de Sabadell, així com d’uns tallers “in situ” on s’intenta conscienciejar sobre l’abandonament, fomentar la tinença responsable i despertar la solidaritat amb la tasca de l’entitat. Per tal de poder mantenir una òptima dinàmica de grup, es recomana al centre educatiu que destini dos mestres a acompanyar al grup d’estudiants.

La durada total de l’activitat és de tres hores i mitja, una i mitja per la primera i dues senceres per la segona i, per portar-la a terme, tant els nois i noies com el professorat reben material de treball orientatiu. Les escoles que hi estiguin interessades poden triar entre matí i tarda i, pel que fa al transport dels alumnes fins a les instal·lacions de la protectora, en el cas de la segona sessió, se’n fa càrrec el Departament de Salut, de l’Ajuntament de la ciutat.

Informació:

Departament de Salut. 
Persona de contacte: Mònica Jacas. 
Telèfon: 93 726 47 00.

Inscripció:

Lliga Protectora d’Animals de Sabadell 
Persona de contacte: Magda Vilanova 
A/e: magdavilanova@hotmail.com 
Telèfon: 651 83 06 63.

 

Totes les fotografies fetes amb motiu de la primera visita dels escolars el 22.5.09 al refugi estan penjades a l’àlbum de fotos.