Fes-te voluntari/a

La Protectora es manté gràcies a la tasca desinteressada que fan els voluntaris/es amants dels animals que els dediquen una part del seu temps.

La gran majoria dels animals del refugi són gossos i gats, que no demanen gaire i, a canvi, ho donen tot.

Per ser voluntari/a no és suficient la bona voluntat; són necessaris uns requisits mínims que garanteixin que la seva ajuda sigui la que es necessiti i no que dificulti la tasca de l’entitat i la consecució dels seus fins.

Els requisits mínims són els següents:

$

Tenir 18 anys.

$

Tenir el sentit de la responsabilitat i el del compromís.

$

Tenir temps i continuïtat: si no es disposa de temps, que de manera continuada es pugui dedicar a la tasca voluntària, serà millor buscar una altra manera de col·laborar.

$

Acceptar les polítiques, la normativa i el mètode de funcionament de l'entitat (com que és una entitat de caràcter privat, es reserva el dret d'admissió i d'expulsió dels voluntaris).

$

Omplir la documentació que t'incorpora al voluntariat de l'associació.

Què obtindràs a canvi?

L’estimació que et regalen els animals del refugi.

Amistats i noves experiències.

Formació bàsica i específica de les tasques per realitzar.

Assegurança com a voluntari.

Participar a trobades amb la resta de voluntaris.

Un exemplar semestral de la revista Petjades.

Informació de les activitats que organitza o participa la Protectora.

Informació sobre temes relacionats amb els animals.

Vols saber-ne més?

A més, tots els nous voluntaris reben una formació continuada i adaptada a l’equip/s de treball dels que formeu part, així com també un paquet de benvinguda que inclou una bossa reutilitzable, la samarreta de voluntari de la Protectora, un exemplar de la revista Petjades, un fulletó per fer-se soci i un targetó per fer-se teamer.

Per aquest motiu, es demana un donatiu únic de 25€, per cobrir dites despeses.

Els equips de treball

Funcionem per equips de treball, cadascun dels quals s’ocupa d’unes tasques i activitats concretes.

Per a la distribució dels voluntaris/es en un o altre equip es tenen en compte les preferències, els coneixements i les aptituds de cada voluntari, així com la seva disponibilitat.

Tanmateix, sigui quin sigui l’equip en el que et sumis com a voluntari/a demanem una implicació periòdica mínima d’un cop cada 15 dies per tal de poder garantir la continuïtat de les tasques/activitats que es realitzen.

Actualment els equips que tenim en marxa són:

$

Equip de canins

$

Equip comportament

$

Equip creatiu

$

Equip de la revista Cadells

$

Equip de la revista Petjades

$

Equip desfilades

$

Equip escoles

$

Equip estands

$

Equip felins

$

Equip fotografia

$

Equip gossos potencialment perillosos (gpp)

$

Equip mans i potes

$

Equip padrins

$

Equip passejades

$

Equip suport

$

Equip verd

$

Equip xarxes

Tancada

Convocatòria de voluntaris/es

 La 2a i última convocatòria del 2022 per incorporar-se a l’equip de voluntariat ja ha finalitzat.

 Si estàs interessat/da en sumar-t’hi estigues alerta que en aquest apartat informarem de la nova convocatòria al 2023.

Procés d’incorporació dels nous voluntaris

L’equip de coordinació del voluntariat organitza vàries convocatòries d’incorporació de nous voluntaris a l’any

Es realitza una primera selecció d’acord a la informació facilitada en el formulari d’inscripció com a interessat. Si es valora positivament dita informació, es realitza una entrevista telefònica amb l’equip de coordinació per tal d’informar-los amb més detall de la organització i funcionament del voluntariat de la Protectora, a fi de conèixer el millor possible la disponibilitat, actituds, aptituds i interessos del potencial voluntari per tal de valorar la seva adequació a un equip de treball.

En cas de ser viable la seva incorporació, es realitza una sessió de benvinguda per tots els nous voluntaris i, en funció de l’equip/s al/s que es vol incorporar, se’l deriva amb el cap de dit equip/s per acordar la sessió formativa específica i pactar la data d’inici a la tasca/activitat.

Des de que el nou voluntari comença al voluntariat fins que formalitza la seva incorporació passa per un període de prova (de màxim 3 mesos, en funció de l’equip al que s’incorpori). Temps que permet, per una banda, que el voluntari es pugui apropar més a les tasques/activitats i vegi si realment era el que esperava i, per altra banda, poder nosaltres conèixer millor la persona i les seves aptituds/actituds.

Un cop superat el període de prova, el cap d’equip en fa una valoració conjunta amb les coordinadores de voluntariat i, si es veu apte, llavors es formalitza la incorporació al voluntariat. Si no és apte, es deriva la persona al Punt del Voluntariat de Sabadell perquè l’ajudin a cercar l’associació que més s’ajusti al seu perfil, disponibilitat, gustos, etc.

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb les coordinadores de voluntariat enviant un correu electrònic a info.voluntariat@protectorasabadell.org

Vols saber-ne més?

La Protectora, a més, periòdicament fa un seguiment dels voluntaris, per dur un control de la seva assistència i realització de tasques/activitats; així com també per tal d’estar en contacte continu amb ells i estar al corrent de les inquietuds, problemes, suggeriments, necessitats… que es puguin presentar, alhora, també, per tal d’implicar-los en el dia a dia de la tasca/activitat que realitzen.

No obstant això, si algun voluntari en algun moment vol deixar el voluntariat sigui quin sigui el motiu, és ideal que ho comuniqui a les coordinadores de voluntariat per tal d’informar-ho. Entenem que el voluntariat no és per sempre i que la vida té diferents etapes en les que no sempre un té la motivació, la disponibilitat, l’estat de salut, etc. per continuar. És ideal reconèixer aquest aspecte, ja que facilita la tasca organitzativa de l’associació.