8ª Festa de l’Animal de Companyia

18/09/2011 | Activitat Históric

Èxit de la 8ena Festa de l’Animal de Companyia

 

El diumenge (18 de setembre) es va celebrar al Parc Catalunya una nova edició de la Festa de l’Animal de Companyia que com cada any organitza la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell.

 

Malgrat l’amenaça de pluja, la jornada va resultar ser un èxit i hi van assistir més de 600 persones.  La festa, que fan possible més de 80 voluntaris, té com a objectiu fomentar les adopcions de gossos i gats i conscienciar sobre el problema de l’abandonament.

Les activitats es van anar succeint durant tot el dia: des de desfilades de gossos del refugi que estan en adopció fins a un concurs caní amb diferents categories on van competir més de cent animals per aconseguir ser  elegits els més simpàtics, elegants, obedients o millor parella gos/nen i padrí/apadrinat. Al final del dia quatre gats i dos gossos tenien noves famílies, que aniran a buscar-los al refugi en els propers dies. També va haver-hi apadrinaments, i nous socis.

 

Els gats participen en la festa per primer cop

La novetat d’aquest any era un espai dedicat exclusivament als gats. Fins ara aquests animals no participaven directament en la festa ja que el seu trasllat els pot estressar moltíssim, però en aquesta ocasió el públic va poder conèixer de prop quatre dels més de cent gats que hi ha a la protectora esperant per ser adoptats, van poder veure fotografies fetes a les intal·lacions del refugi, i van assistir a conferències sobre temes de salut i comportament felí. La veterinària va estar tot el dia acompanyant-los, vigilant perquè els animals estiguessin tranquils.

 

 

Activitats per a tots els gustos

Durant el matí el públic assistent va poder disfrutar de la curiosa exhibició d’alguns membres de la unitat canina dels Mossos d’Esquadra. Els gossos de la policia van demostrar en viu i en directe la seva extraordiària capacitat per a detectar amb l’olfacte explosius i drogues dins d’un cotxe i van ser molt aplaudits.

 

Durant la festa també es van entregar els premis als guanyadors del concurs de fotografia dedicat als animals de companyia que cada any organitza l’entitat i al que s’havien presentat més de 120 fotografies.

 

A la tarda va tenir lloc una divertida gimcana en què participaven parelles formades per persones i gossos de totes les edats. També va haver-hi una demostració sobre tècniques d’educació canina en positiu amb els gossos del públic.

 

Més d’un centenar de nens van participar al llarg del dia en els tallers infantils i a la tarda els més petits van poder disfrutar dels contes que explicava el Jaume Viladric.

Una xocolatada i l’actuació del grup musical Moments van posar punt final a una jornada que any rere any intenta acostar una mica més animals i persones.

 

TOTES LES FOTOS A L’ALBUM DE FOTOS!