7ª Festa de l’Animal de Companyia

12/09/2010 | Activitat Históric

Es celebra amb èxit la VII Festa de l’Animal de Companyia

 

Més de trenta gossos, molts d’ells acompanyats pels seus padrins, i un gran equip de voluntaris, van fer possible el diumenge 12 de setembre la celebració d’una jornada lúdico-reivindicativa organitzada per la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell.

 

Com cada any, l’entitat vol donar a conèixer als ciutadans el refugi i la seva tasca, alertar sobre el problema de l’abandonament i, sobretot, fomentar les adopcions dels gossos i gats que hi viuen.

 

Durant el matí els assistents van poder participar en diferents activitats com els tallers infantils o concursos de gossos, comprar material de merchandising, informar-se sobre els animals que es donen en adopció o sobre com fer-se soci, apadrinar, o fins i tot fer-se voluntari. També es van donar a conèixer els noms dels guanyadors del concurs fotogràfic convocat per la Protectora i es van poder veure les millors fotos.

 

Un dels millors moments del dia va arribar amb la desfilada dels gossos per adoptar. Alguns d’ells pertanyen a la nova campanya destinada a buscar Els millors Adoptants del Món per als gossos i gats més desfavorits del refugi. És el cas del Duncan i la Bruna, dos germans cadells de pastor caucàsic abandonats pel seu criador perquè van néixer cecs a causa d’una malformació. Malgrat la seva discapacitat van desfilar sense problemes i es va poder comprovar que podrien fer una vida pràcticament normal. També és el cas del Golfo, de la Betty, del Boni, de la Tara, del Blue, i de molts altres gossos que per diferents motius tenen difícil trobar adoptants però que van tenir l’oportunitat de sortir del refugi, rebre les carícies de la gent i gaudir d’un dia de festa. Alguns dels assistents es van interessar en la seva adopció i segurament aviat podran marxar amb les seves noves famílies.

 

Els assitents també van poder veure una demostració de les grans habilitats dels gossos de la Unitat Canina de Rescat d’Osona (UCRO), una organització sense ànim de lucre que es dedica al rescat de persones amb l’ajuda de gossos ensinistrats. Des del 2006 col·laboren amb l’Agrupació de Familiars de Desapareguts de Catalunya, Inter-Sos, en la recerca de persones desaparegudes sense causa aparent.

 

A la tarda la festa va continuar amb una gimcana amb equips formats per gossos i persones, una demostració sobre les virtuts i aplicacions de l’educació canina en positiu i una gran xocolatada que va posar el punt i final a la jornada.

 

L’únic punt amarg del dia el va posar l’individu que, mentre es celebrava la festa i el refugi estava tancat, va llençar un gos per damunt de la porta, que fa més de dos metres d’alçada. Per sort, l’animal es troba bé i esperem que aviat trobi una família que se l’estimi i el tracti amb una mica més respecte. Casualment, la festa de l’any passat va acabar de la mateixa manera… i és que encara queda molta feina per fer.

 

Podeu veure totes les fotos a l’ÀLBUM DE FOTOS.