http://www.protectorasabadell.org/otras_maneras.php
<iframe allowtransparency=
http://www.protectorasabadell.org/condiciones.php
http://es.protectorasabadell.org/contacto.php
http://www.protectorasabadell.org/hacerte_socio.php
https://www.instagram.com/protectorasabadell/
http://www.protectorasabadell.org/contacto.php
https://www.facebook.com/Comportamentsabadell
http://www.protectorasabadell.org/actividades.php
<iframe allowtransparency=
http://www.socresponsable.org/
http://www.protectorasabadell.org/contacto.php

Fes-te voluntari


 

NOUS VOLUNTARIS

 

gatet voluntaris

 

 

La 1a convocatòria del 2021 per incorporar-se a l'equip de voluntariat ja ha finalitzat. 

 

Si estàs interessat en sumar-t'hi estigues alerta que en aquest apartat informarem de la nova convocatòria.

 

 

 


 

EQUIP DE VOLUNTARIAT

 

La Protectora es manté gràcies a la tasca desinteressada que fan els voluntaris, persones amants dels animals que els dediquen una part del seu temps. La gran majoria dels animals del refugi són gossos i gats, que no demanen gaire i, a canvi, ho donen tot.

 

 

REQUISITS

 

Per ser voluntari no és suficient la bona voluntat; són necessaris uns requisits mínims que garanteixin que la seva ajuda sigui la que es necessiti i no que, per contra, dificulti o perjudiqui la tasca de l'entitat i la consecució dels seus fins. Aquests requisits mínims són els següents:

 

 • Voluntaris 1Tenir 18 anys. 
 • Tenir el sentit de la responsabilitat i el del compromís.
 • Tenir temps i continuïtat: si no es disposa de temps, que de manera continuada es pugui dedicar a la tasca voluntària, serà millor buscar una altra manera de col·laborar.
 • Acceptar les polítiques, la normativa i el mètode de funcionament de l'entitat (com que és una entitat de caràcter privat, es reserva el dret d'admissió i d'expulsió dels voluntaris).
 • Omplir la documentació que t'incorpora al voluntariat de l'associació.

 

EQUIPS DE TREBALL

 

Funcionem per equips de treball, cadascun dels quals s'ocupa d'unes tasques i activitats concretes. Per a la distribució dels voluntaris en un o altre equip es tenen en compte les preferències, els coneixements i les aptituds de cada voluntari, així com la seva disponibilitat.

 

 

Actualment els equips que tenim en marxa són:

Equip Mans i Potes

 

·  Equip canins

 

·  Equip comportament

·  Equip creatiu

·  Equip de la revista Cadells

·  Equip de la revista Petjades

·  Equip desenvolupament

·  Equip escoles

·  Equip estands

·  Equip felins

·  Equip fotografia

·  Equip gpp

·  Equip IT

·  Equip mans i potes

·  Equip padrins

·  Equip passejades

·  Equip verd

·  Equip xarxes

 

Tanmateix, sigui quin sigui l'equip en el que et sumis com a voluntari demanem una implicació periòdica mínima d'un cop cada 15 dies per tal de poder garantir la continuïtat de les tasques/activitats que es realitzen.

 

 

Voluntaris 2Què obtenen els voluntaris a canvi de la seva dedicació?

 • L'estimació que et regalen els animals del refugi.
 • Amistats i noves experiències.
 • Formació bàsica i específica de les tasques per realitzar.
 • Assegurança com a voluntari.
 • L'oportunitat de participar en trobades que s'organitzen periòdicament amb la resta de voluntaris de l'entitat.
 • Un exemplar semestral de la revista Petjades.
 • Informació de totes les activitats que organitza la Protectora o bé en les que participa.
 • Informació sobre temes relacionats amb els animals (notícies, exposicions, festes...).

 

 

 

A més, tots els nous voluntaris reben una formació continuada i adaptada a l'equip/s de treball dels que formeu part, així com també un paquet de benvinguda que inclou una bossa reutilitzable, la samarreta de voluntari de la Protectora, un exemplar de la revista Petjades, un fulletó per fer-se soci i un targetó per fer-se teamer. 

Per aquest motiu, es demana un donatiu únic de 25€, per cobrir dites despeses.

 

 

 

 

Quin és el procediment d'incorporació dels nous voluntaris?

 

Voluntaris 4L'equip de coordinació del voluntariat organitza vàries convocatòries d'incorporació de nous voluntaris a l'any, segons les necessitats del moment i les possibilitats de que s'incorporin adequadament.

 

En dites convocatòries es realitza una primera selecció d'acord a la informació facilitada en el formulari d'inscripció com a interessat. Si es valora positivament dita informació, es cita al candidat a una entrevista personal amb l'equip de coordinació per tal d'informar-los amb més detall de la organització i funcionament del voluntariat de la Protectora, a fi de conèixer la disponibilitat, actituds, aptituds i interessos del potencial voluntari per tal de valorar la seva adequació a un equip de treball.

 

En cas de ser viable la seva incorporació, es realitza una sessió formativa inicial bàsica per tots els nous voluntaris i, en funció de l'equip/s al/s que es vol incorporar, se'l deriva amb el cap de dit equip/s per acordar la sessió formativa específica i pactar la data d'inici a la tasca/activitat.

 

Voluntaris 5Des de que el nou voluntari comença al voluntariat fins que formalitza la seva incorporació passa per un període de prova (de màxim 3 mesos, en funció de l'equip al que s'incorpori). Temps que permet, per una banda, que el voluntari es pugui apropar més a les tasques/activitats i vegi si realment era el que esperava i, per altra banda, poder nosaltres conèixer millor la persona i les seves aptituds/actituds.

 

Un cop superat el període de prova, el cap d'equip en fa una valoració conjunta amb les coordinadores de voluntariat i, si es veu apte, llavors es formalitza la incorporació al voluntariat. Si no és apte, es deriva la persona al Punt del Voluntariat de Sabadell perquè l'ajudin a cercar l'associació que més s'ajusti al seu perfil, disponibilitat, gustos, etc.

 

Equip FotografíaLa Protectora, a més, periòdicament fa un seguiment dels voluntaris, per duu un control de la seva assistència i realització de tasques/activitats; així com també per tal d'estar en contacte continu amb ells i estar al corrent de les inquietuds, problemes, suggeriments, necessitats... que es puguin presentar, alhora, també, per tal d'implicar-los en el dia a dia de la tasca/activitat que realitzen.

 

No obstant això, si algun voluntari en algun moment vol deixar el voluntariat sigui quin sigui el motiu, és ideal que ho comuniqui a les coordinadores de voluntariat per tal d'informar-ho. Entenem que el voluntariat no és per sempre i que la vida té diferents etapes en les que no sempre un té la motivació, la disponibilitat, l'estat de salut, etc. per continuar. És ideal reconèixer aquest aspecte, ja que facilita la tasca organitzativa de l'associació.

 

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb les coordinadores de voluntariat enviant un correu electrònic a info.voluntariat@protectorasabadell.org

 

Voluntaris 3

 

2009 Lliga Protectora d'Animals de Sabadell |
http://www.cactussenygrafic.com/