Fes-te voluntari
NOUS VOLUNTARIS
Obrim 1a convocatòria de voluntaris de 2021!!
En aquesta ocasió, necessitem voluntaris EXCLUSSIVAMENT pels equips següents:
. Equip DESENVOLUPAMENT: per cercar nous recursos econòmics, materials i de serveis, entre altres.
. Equip ESTANDS: per muntar estands d'informació i venta de material solidari, entre altres.
. Equip IT: per tasques d'administració informàtica
Per conèixer en detall de què tracta cadascun d'aquests equips, quin perfil de voluntari precisa i quan realitza la seva tasca sol·licita informació de l'equip que t'interessi, enviant-nos email a info.voluntariat@protectorasabadell.org
Aquesta primera convocatòria de voluntaris l'obrim del 2 al 12 de gener de 2021.
EQUIP DE VOLUNTARIAT
La Protectora es manté gràcies a la tasca desinteressada que fan els voluntaris, persones amants dels animals que els dediquen una part del seu temps. La gran majoria dels animals del refugi són gossos i gats, que no demanen gaire i, a canvi, ho donen tot.
REQUISITS
Per ser voluntari no és suficient la bona voluntat; són necessaris uns requisits mínims que garanteixin que la seva ajuda sigui la que es necessiti i no que, per contra, dificulti o perjudiqui la tasca de l'entitat i la consecució dels seus fins. Aquests requisits mínims són els següents:
EQUIPS DE TREBALL
Funcionem per equips de treball, cadascun dels quals s'ocupa d'unes tasques i activitats concretes. Per a la distribució dels voluntaris en un o altre equip es tenen en compte les preferències, els coneixements i les aptituds de cada voluntari, així com la seva disponibilitat.
Actualment els equips que tenim en marxa són:
· Equip canins
· Equip comportament
· Equip creatiu
· Equip de la revista Cadells
· Equip de la revista Petjades
· Equip desenvolupament
· Equip escoles
· Equip estands
· Equip felins
· Equip fotografia
· Equip gpp
· Equip IT
· Equip mans i potes
· Equip padrins
· Equip passejades
· Equip verd
Tanmateix, sigui quin sigui l'equip en el que et sumis com a voluntari demanem una implicació periòdica mínima d'un cop cada 15 dies per tal de poder garantir la continuïtat de les tasques/activitats que es realitzen.
Què obtenen els voluntaris a canvi de la seva dedicació?
A més, tots els nous voluntaris reben una formació continuada i adaptada a l'equip/s de treball dels que formeu part, així com també un paquet de benvinguda que inclou una bossa reutilitzable, la samarreta de voluntari de la Protectora, un exemplar de la revista Petjades, un fulletó per fer-se soci i un targetó per fer-se teamer.
Per aquest motiu, es demana un donatiu únic de 25€, per cobrir dites despeses.
Quin és el procediment d'incorporació dels nous voluntaris?
L'equip de coordinació del voluntariat organitza vàries convocatòries d'incorporació de nous voluntaris a l'any, segons les necessitats del moment i les possibilitats de que s'incorporin adequadament.
En dites convocatòries es realitza una primera selecció d'acord a la informació facilitada en el formulari d'inscripció com a interessat. Si es valora positivament dita informació, es cita al candidat a una entrevista personal amb l'equip de coordinació per tal d'informar-los amb més detall de la organització i funcionament del voluntariat de la Protectora, a fi de conèixer la disponibilitat, actituds, aptituds i interessos del potencial voluntari per tal de valorar la seva adequació a un equip de treball.
En cas de ser viable la seva incorporació, es realitza una sessió formativa inicial bàsica per tots els nous voluntaris i, en funció de l'equip/s al/s que es vol incorporar, se'l deriva amb el cap de dit equip/s per acordar la sessió formativa específica i pactar la data d'inici a la tasca/activitat.
Des de que el nou voluntari comença al voluntariat fins que formalitza la seva incorporació passa per un període de prova (de màxim 3 mesos, en funció de l'equip al que s'incorpori). Temps que permet, per una banda, que el voluntari es pugui apropar més a les tasques/activitats i vegi si realment era el que esperava i, per altra banda, poder nosaltres conèixer millor la persona i les seves aptituds/actituds.
Un cop superat el període de prova, el cap d'equip en fa una valoració conjunta amb les coordinadores de voluntariat i, si es veu apte, llavors es formalitza la incorporació al voluntariat. Si no és apte, es deriva la persona al Punt del Voluntariat de Sabadell perquè l'ajudin a cercar l'associació que més s'ajusti al seu perfil, disponibilitat, gustos, etc.
La Protectora, a més, periòdicament fa un seguiment dels voluntaris, per duu un control de la seva assistència i realització de tasques/activitats; així com també per tal d'estar en contacte continu amb ells i estar al corrent de les inquietuds, problemes, suggeriments, necessitats... que es puguin presentar, alhora, també, per tal d'implicar-los en el dia a dia de la tasca/activitat que realitzen.
No obstant això, si algun voluntari en algun moment vol deixar el voluntariat sigui quin sigui el motiu, és ideal que ho comuniqui a les coordinadores de voluntariat per tal d'informar-ho. Entenem que el voluntariat no és per sempre i que la vida té diferents etapes en les que no sempre un té la motivació, la disponibilitat, l'estat de salut, etc. per continuar. És ideal reconèixer aquest aspecte, ja que facilita la tasca organitzativa de l'associació.
Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb les coordinadores de voluntariat enviant un correu electrònic a info.voluntariat@protectorasabadell.org